top of page
חיפוש

גברים, למה בכלל צריך שוויון מגדרי בדירקטוריונים?

בעשורים האחרונים, נושא השוויון המגדרי תופס מקום בשיח הציבורי והעסקי. המאבק לשוויון מגדרי אינו מיועד רק לנשים, אלא הוא בעל השפעה ישירה על כלל החברה, כולל גברים. אחד התחומים המרכזיים בהם השוויון המגדרי חיוני הוא בדירקטוריונים של חברות.נשים מהוות רק 27% מהדירקטורים בחברות ציבוריות. מה שאומר שבדירקטוריון המהווה כעשרה דירקטורים, פחות משלושה מהם הן נשים.


אז למה זה בכלל חשוב? ומה זה בעצם משנה כמה נשים וכמה גברים יש בכל דירקטוריון? מחקרים רבים מהעולם כולל של מכון פיטרסון למחקרים כלכליים ושל פירמת רואי החשבון הגלובלית ארנסט אנד יאנג מוכיחים מספר היבטים משמעותיים על חשיבות איזון מגדרי בדירקטוריונים.


קבלת החלטות מגוונת ומאוזנת 

שוויון מגדרי בדירקטוריונים מוביל לקבלת החלטות מגוונת ומאוזנת יותר. מחקרים רבים מראים שקבוצות הטרוגניות הן בעלות יכולת טובה יותר לקבל החלטות מושכלות ומורכבות. כאשר גברים ונשים משתפים פעולה בדירקטוריון, נוצר מרחב של דעות שונות ונקודות מבט מגוונות, המעשיר את הדיון ומאפשר קבלת החלטות מושכלת ומבוססת יותר.


שיפור ביצועים פיננסיים

מחקרים מראים שחברות עם ייצוג נשי גבוה בדירקטוריונים משיגות ביצועים פיננסיים טובים יותר. ניתוחים סטטיסטיים מראים קשר חיובי בין שוויון מגדרי לבין פרמטרים כלכליים כמו רווחיות, תשואות והערכות שווי. כאשר גברים תומכים בשוויון מגדרי, הם תורמים ישירות להצלחת החברה בה הם פועלים, מה שמשפר את המצב הכלכלי של החברה ואיתה של העובדים והעובדות שלה.


שיפור תרבות ארגונית

שוויון מגדרי תורם לפיתוח תרבות ארגונית חיובית ומכילה. סביבה עבודה מכילה, מכלילה ומגוונת מגבירה את תחושת השייכות והמעורבות של העובדים והעובדות, מה שמוביל לשיפור המורל והפרודוקטיביות. גברים המקדמים שוויון מגדרי תורמים ליצירת מקום עבודה בריא ומכיל, שבו כל אחד מרגיש מוערך ושווה.


דוגמה אישית ושינוי חברתי

כאשר גברים תומכים בשוויון מגדרי ומקדמים נשים לתפקידים בכירים, הם משמשים דוגמה אישית ומשפיעים על שינוי חברתי רחב יותר. צעדים כאלה משדרים מסר ברור לעובדים ולעובדות, לקולגות ולחברה בכלל שהשוויון הוא ערך חשוב ומרכזי. זה מעודד דורות חדשים לחשוב ולפעול באופן שוויוני יותר, מה שמוביל לשינוי תודעתי וחברתי מתמשך, ומהווה דוגמא לדור העתיד של העובדים והעובדות.


הגברת האיזון בין עבודה לחיים אישיים- איזון חיים-עבודה

בישראל כמות שעות העבודה הוא בין הגבוהים במדינות ה-OECD והפרודוקטיביות היא בין הנמוכות. השחיקה בשעות העבודה הארוכות בישראל מעלה את רמת הסטרס, שקיים גם ככה בשל סיבות ביטחוניות, הסטרס הזה מתורגם פעמים רבות לתוקפנות ואלימות בעבודה, בכביש, ברחוב ובבית. שוויון מגדרי בדירקטוריונים עשוי להוביל לשינוי בתפיסת העבודה והמשפחה. כאשר נשים משתלבות בתפקידים בכירים, עולה המודעות לצורך ביצירת איזון בין עבודה לחיים אישיים. גברים שמקדמים שוויון מגדרי תורמים לשינוי הזה, מה שמאפשר ליותר אנשים ליהנות מחיים מאוזנים ומשמעותיים יותר, הן בתחום המקצועי והן בתחום האישי.


לסיכום

שוויון מגדרי בדירקטוריונים הוא אינטרס רחב וכוללני, שיש לו השפעות חיוביות על כל המעורבים. גברים שמבינים את החשיבות של קידום נשים לתפקידים בכירים תורמים לא רק להצלחת החברות בהן הם פועלים, אלא גם לשיפור התרבות הארגונית ולשינוי חברתי עמוק. המאבק לשוויון מגדרי אינו מאבק של נשים בלבד, אלא מהלך חברתי חשוב שבו כל אחד ואחת מאיתנו יכולים לתרום וליצור שינוי.



הכותבת: מיכל מטס ליטמנוביץ' - מנכ"לית משותפת עבודה שווה


107 צפיות

Comments


bottom of page